Мешканці тимчасового окупованих територій можуть скористатися сервісом єМалятко

8 вересня 2021 р.

єМалятко — сервіс, який дозволяє за однією заявою зареєструвати новонароджену дитину онлайн.

Послугою скористалися вже більше 125 тисяч родин у всій Україні. Відтепер у єМалятко можна отримати українське свідоцтво про народження, якщо дитина народилася на території Автономної Республіки Крим або окупованих районів Донецької чи Луганської областей. Команда Мінцифри будує цифрову державу, у якій кожен українець матиме рівні можливості і рівний доступ до державних послуг. Незалежно від місця перебування.

Батьки дітей віком до 18 років, народжених на тимчасово окупованих територіях, які ще не отримали українське свідоцтво про народження, тепер можуть скористатися сервісом єМалятко. Спочатку потрібно подати заяву про встановлення факту народження дитини через Електронний суд


До заяви потрібно додати:

  • копії документів, що підтверджують народження дитини: медичне свідоцтво про народження та/або медичні довідки
  • копії паспортів та ідентифікаційних кодів батьків
  • копію свідоцтва про шлюб (за наявності)
  • інші докази факту народження дитини (за наявності)
Укрпошта вже тривалий час співпрацює з Міністерством цифрової трансформації в межах розширення послуг на порталі Дія. Мета нашого партнерства – спростити доступ українців до державних послуг, особливо в невеликих населених пунктах, де інші організації, крім Укрпошти, не присутні. Тепер молоді батьки можуть подати заявку на реєстрацію дитини за кілька хвилин просто вдома, а за кілька днів отримати оригінал з доставкою до дверей. Це зручно, швидко і безпечно”, — зазначила Олена Стьопіна, заступник генерального директора Укрпошти з розвитку бізнесу.